Open 13.5 training

Overzicht van Open 13.5

Open 13.5: Overzicht van de training

Open 13.5 is een CrossFit training die bestaat uit een AMRAP (zo veel rondes als mogelijk) in 4 minuten. De tijd wordt verlengd na elke 90 herhalingen. De training omvat 15 thrusters en 15 chest-to-bar pull-ups. Als 90 herhalingen (3 rondes) worden voltooid in minder dan 4 minuten, wordt de tijd verlengd tot 8 minuten. Als 180 herhalingen (6 rondes) worden voltooid in minder dan 8 minuten, wordt de tijd verlengd tot 12 minuten.

Open 13.5: Trainingsbeschrijving

De training begint met 15 thrusters, gevolgd door 15 chest-to-bar pull-ups. Het aanbevolen gewicht voor de thrusters is 100/65lb (45/29kg). De training wordt gescoord op basis van het aantal voltooide rondes plus eventuele extra herhalingen in de laatste ronde. De training is getimed en de tijd wordt verlengd na elke 90 herhalingen.

Open 13.5: Trainingsvariaties en Aanpassingsopties

Voor degenen die de training niet kunnen voltooien zoals voorgeschreven, zijn er verschillende aanpassingsopties beschikbaar. Een optie is om het gewicht van de thrusters te verlagen. Een andere optie is om normale pull-ups te doen in plaats van chest-to-bar pull-ups. Het is ook mogelijk om het aantal herhalingen voor elke beweging te verminderen.

Tips en Strategieën

Om de training efficiënt en veilig te voltooien, is het belangrijk om jezelf te doseren en pauzes te nemen wanneer dat nodig is. Het wordt aanbevolen om de thrusters en pull-ups in behapbare sets te verdelen, zoals 5 sets van 3 herhalingen voor elke beweging. Het is ook belangrijk om gedurende de training een juiste houding te behouden om blessures te voorkomen.

Prestatie van de Atleet

Het gemiddelde aantal rondes dat wordt voltooid voor Open 13.5 varieert afhankelijk van het ervaringsniveau van de atleet. Beginnersatleten kunnen 2-3 rondes voltooien, intermediatesatleten kunnen 4-5 rondes voltooien, en gevorderde atleten kunnen 6 of meer rondes voltooien.

Conclusie

Open 13.5 is een uitdagende CrossFit training die een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen vereist. Met de juiste dosering en houding kunnen atleten van alle niveaus de training voltooien en verbeteringen zien in hun fitheid.