“`html Viola workout

Overzicht van de Viola Workout

De Viola workout is een CrossFit Hero WOD vernoemd naar Army Staff Sgt. Alex Viola, die in 2013 werd gedood in Afghanistan. Deze workout werd voor het eerst gepost op de CrossFit hoofdwebsite in 2014 en is sindsdien een vast onderdeel geworden in de CrossFit gemeenschap. De Viola workout maakt geen deel uit van de CrossFit Games, maar is een uitdagende workout die de uithoudingsvermogen en kracht van een atleet test.

De Viola workout bestaat uit drie rondes van zeven verschillende bewegingen, met in totaal 400 meter hardlopen. De bewegingen zijn pull-ups, power snatches, box jumps, push presses, roeien, thrusters en double-unders. De workout wordt gescoord op tijd en het aanbevolen gewicht voor mannen is 95 pond en voor vrouwen 65 pond.

Viola Workout: Workout Beschrijving

De Viola workout is een workout van drie rondes met zeven verschillende bewegingen. De workout begint met een 400-meter run, gevolgd door 11 pull-ups, 22 kettlebell swings, 33 double-unders, 44 sit-ups, 55 deadlifts en 66 box jumps. Na het voltooien van alle zeven bewegingen, moeten atleten nog eens 400 meter rennen voordat ze aan de volgende ronde beginnen. De workout wordt gescoord op tijd en het aanbevolen gewicht voor mannen is 95 pond en voor vrouwen 65 pond.

Viola Workout: Workout Variaties/Aanpassing Opties

De Viola workout is een uitdagende workout die mogelijk niet geschikt is voor alle atleten. Atleten die nieuw zijn in CrossFit of die beperkte ervaring hebben met de bewegingen in deze workout moeten de workout mogelijk aanpassen. Enkele veelvoorkomende aanpassingsopties voor de Viola workout zijn:

 • Het gewicht van de halter of kettlebell verminderen
 • Jumping pull-ups doen in plaats van strict pull-ups
 • Single-unders doen in plaats van double-unders
 • Het aantal herhalingen voor elke beweging verminderen

Viola Workout: Tips en Strategieën

De Viola workout is een uitdagende workout die veel uithoudingsvermogen en kracht vereist. Hier zijn enkele tips en strategieën om de workout efficiënt en veilig te voltooien:

 • Behoud een goed tempo: De Viola workout is een lange workout, dus het is belangrijk om vanaf het begin een goed tempo aan te houden. Ga niet te hard in de eerste ronde, anders raak je snel uitgeput.
 • Verdeel de herhalingen: De herhalingen voor elke beweging in de Viola workout zijn hoog, dus het is belangrijk om ze te verdelen in beheersbare sets. Bijvoorbeeld, je zou de deadlifts in sets van 10 of 15 herhalingen kunnen verdelen.
 • Richt op de juiste techniek: De bewegingen in de Viola workout vereisen een goede techniek om blessures te voorkomen. Zorg ervoor dat je voor elke beweging de juiste techniek gebruikt en vermijd het haasten door de herhalingen.
 • Warm-up en cooling-down: De Viola workout is een veeleisende workout die een goede warming-up en cooling-down vereist. Zorg ervoor dat je goed opgewarmd bent voordat je aan de workout begint en neem de tijd om te rekken en af te koelen na de workout.

Viola Workout: Prestaties van Atleten

De Viola workout is een uitdagende workout die veel uithoudingsvermogen en kracht vereist. Hier zijn enkele gemiddelde tijden voor verschillende niveaus van atleten:

 • Beginner: 45-60 minuten
 • Gevorderd: 35-45 minuten
 • Expert: 25-35 minuten

Viola Workout: Conclusie

De Viola workout is een uitdagende CrossFit Hero WOD die de uithoudingsvermogen en kracht van een atleet test. Deze workout maakt geen deel uit van de CrossFit Games, maar is een populaire workout in de CrossFit gemeenschap. Als je nieuw bent in CrossFit of beperkte ervaring hebt met de bewegingen in deze workout, zorg er dan voor dat je de workout aanpast en je richt op de juiste techniek. Met wat oefening en toewijding kun je je prestaties verbeteren en de Viola workout in een snellere tijd voltooien.

“`