Coffland Training

Overzicht van de Coffland Training

De Coffland training is vernoemd naar legerkapitein Andrew Coffland, die in 2009 stierf tijdens zijn dienst in Afghanistan. Deze training is een heldentraining die normaal gesproken niet wordt gebruikt in CrossFit-wedstrijden. Het omvat een statische houding en een gymnastiekbeweging, waardoor het een uitdagende training is die zowel kracht als uithoudingsvermogen vereist. De training houdt in dat je zo lang mogelijk aan een pull-up stang hangt, gevolgd door zoveel mogelijk push-ups terwijl je niet loslaat van de stang. De training wordt als moeilijk beschouwd vanwege de statische houding en het grote aantal push-ups dat nodig is. De voordelen van deze training zijn onder andere verbeterde gripkracht, bovenlichaamskracht en uithoudingsvermogen.

Coffland Training: Training Beschrijving

De Coffland training bestaat uit de volgende bewegingen:

  • Dead hang aan een pull-up stang
  • Push-ups terwijl je aan de pull-up stang hangt

De training begint met een dead hang aan een pull-up stang zo lang mogelijk. Zodra de atleet van de stang valt, moeten ze onmiddellijk push-ups doen terwijl ze nog aan de stang hangen. De training wordt gescoord op basis van het totale aantal voltooide push-ups.

Coffland Training: Training Variaties en Schaalopties

De Coffland training kan worden aangepast door een band of een partner te gebruiken om te helpen bij de pull-up houding. Atleten kunnen ook knie push-ups uitvoeren of push-ups vanaf een verhoging om het push-up gedeelte van de training aan te passen.

Tips en Strategieën voor de Coffland Training

  • Focus op het behouden van een stevige grip tijdens de dead hang om energie te besparen.
  • Verdeel de push-ups in behapbare sets om te voorkomen dat je te snel uitbrandt.
  • Gebruik een kip of zwaai om momentum te genereren tijdens de push-ups.
  • Oefen dead hangs en push-ups apart om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Prestatie van Atleten in de Coffland Training

De gemiddelde tijden of scores voor de Coffland training zijn als volgt:

  • Beginner: 5-10 minuten
  • Gevorderd: 10-15 minuten
  • Expert: 15-20 minuten

Conclusie

De Coffland training is een uitdagende heldentraining die zowel kracht als uithoudingsvermogen vereist. Het is vernoemd naar legerkapitein Andrew Coffland, die in 2009 stierf tijdens zijn dienst in Afghanistan. De training omvat een dead hang aan een pull-up stang gevolgd door zoveel mogelijk push-ups terwijl je nog aan de stang hangt. Atleten kunnen de training aanpassen door een band of een partner voor hulp te gebruiken of door knie push-ups of push-ups vanaf een verhoging uit te voeren. Om de training efficiënt en veilig uit te voeren, moeten atleten zich richten op het behouden van een stevige grip tijdens de dead hang en de push-ups verdelen in behapbare sets.