15.1 & 15.1a trainingsschema

‘15.1 & 15.1a’ Trainingsoverzicht

De training ‘15.1 & 15.1a’ werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 als onderdeel van de CrossFit Open. Het bestaat uit twee delen: een AMRAP (zo veel mogelijk rondes) in 9 minuten, gevolgd door een tijdslimiet van 6 minuten voor een 1-rep-max clean en jerk. De training is vernoemd naar het jaar en de volgorde waarin deze werd uitgebracht.

Beschrijving van de ‘15.1 & 15.1a’ Training

De training begint met de atleet die 15 toes-to-bars uitvoert, gevolgd door 10 deadlifts met een gewicht van 115/75lb, en vervolgens 5 snatches met hetzelfde gewicht. De atleet herhaalt vervolgens deze volgorde zo veel mogelijk binnen 9 minuten.

Na het voltooien van de AMRAP heeft de atleet 6 minuten om een 1-rep-max clean en jerk vast te stellen. Het gewicht dat voor deze lift wordt gebruikt, is naar eigen inzicht van de atleet, maar er is een tijdslimiet van 6 minuten.

Varianten en Opties voor Aanpassing van de ‘15.1 & 15.1a’ Training

Voor atleten die niet in staat zijn om toes-to-bars uit te voeren, is een aanpassingsoptie om in plaats daarvan hanging knee raises uit te voeren. Voor deadlifts en snatches kunnen atleten het gewicht aanpassen indien nodig om de juiste vorm en techniek te garanderen.

Tips en Strategieën voor ‘15.1 & 15.1a’

Om deze training efficiënt uit te voeren, moeten atleten zich richten op het gelijkmatig verdelen van hun energie en het opdelen van de bewegingen in beheersbare sets. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om de toes-to-bars op te delen in sets van 5 of 3 om energie te besparen voor latere rondes. Bovendien moeten atleten zich richten op het behouden van de juiste vorm en techniek gedurende de hele training om blessures te voorkomen.

Voor het clean en jerk-gedeelte van de training moeten atleten zich richten op een goede warming-up en het geleidelijk verhogen van het gewicht naar hun gewenste 1-rep-max. Het is belangrijk om tijdens de lift de juiste vorm en techniek te behouden om blessures te voorkomen.

Prestatie van Atleten in ‘15.1 & 15.1a’

Het gemiddelde aantal voltooide rondes voor deze training varieert afhankelijk van het vaardigheidsniveau van de atleet. Voor beginner atleten wordt het voltooien van 3-4 rondes als een goede score beschouwd. Gemiddelde atleten kunnen streven naar 5-6 rondes, terwijl gevorderde atleten kunnen streven naar 7 of meer rondes.

Voor het clean en jerk-gedeelte van de training kunnen beginner atleten streven naar een gewicht van 65-75lb, terwijl gemiddelde atleten kunnen streven naar 95-115lb. Gevorderde atleten kunnen streven naar een gewicht van 135lb of meer.

Conclusie

‘15.1 & 15.1a’ is een uitdagende training die gymnastiek- en gewichtsbewegingen combineert. Atleten moeten zich richten op het gelijkmatig verdelen van hun energie en het behouden van de juiste vorm en techniek gedurende de hele training. Met de juiste aanpassingen en modificaties kan deze training worden aangepast om atleten van alle niveaus van vaardigheid te passen.